About DoKS      NL  |  EN Zoek:
  Begint met (bv. psycholog*)    Exacte woordgroep (bv. "beschutte werkplaats")
 
Home
Administratie
Auteurs
Departementen
Help
Jaren
 


1.063 eindwerken on-line.
Meest populaire eindwerken:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 Meer... Open Archives Initiative
Home

Opstellen van een interventiedossier + automatiseren van de sprinklerinstallatie

2005
BOUMJDOUL, Sabri
Elektromechanica

Trefwoorden:

Samenvatting :
Abstract


• Titel: Opstellen van een interventiedossier
+ automatiseren van de sprinklerinstallatie

• Auteur: Boumjdoul Sabri

• Externe promotor: Dhr Lemmens Peter
Interne promotor: Dhr Pilat Patrick

Dit eindwerk kwam tot stand bij Belfort international N.V. te Heusden –Zolder. Belfort produceert verschillende soorten draagtassen en verpakkingsfolie.

De opdracht is samengesteld uit twee delen. Enerzijds behelst ze het opstellen van een interventiedossier. Anderzijds een PLC-S7 programma maken voor de controle van de sprinklerinstallatie.

Het eerste deel bestond erin een interventiedossier voor het bedrijf op te stellen. Dit deel is niet echt technisch gericht, maar omdat veiligheid toch een thema is waar de machinenijverheid niet zonder kan, was het zeker de moeite waard om rond dit onderwerp te werken en zo in contact te komen met alle aspecten van veiligheid.

Voor het opstellen van het dossier moest er eerst een hoop opzoekingswerk gebeuren. Alle gegevens die belangrijk zijn voor het dossier werden opgetekend en gecontroleerd. Hieronder verstaat men gegevens die te maken hebben met toegangsdeuren, waterwinning, opslag van gevaarlijke producten, vuurbestrijding enz… In AutoCAD werden de plannen gemaakt. Dit alles werd dan samengevat in het interventiedossier.

Het tweede deel bestond erin een PLC programma te maken om de sprinklerinstallatie in toezicht te houden. De installatie wordt momenteel bewaakt door een M90 micro PLC. Later wanneer de mensen van de engineering de goedkeuring krijgen, gaan ze de bestaande bewaking vervangen door een S7 300 PLC. Dit vanwege de beperkingen die een micro PLC heeft.

Voor de programmering moest er eerst nagegaan worden welke in– en uitgangen er zijn en welke opdracht de PLC moest uitvoeren. Eenmaal alles bekend was, kon de programmering gebeuren met behulp van de SIMATIC S7 manager.

Tekst:
Bestand Grootte Type Controle
200101113_05.pdf 7 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 4348 keer bekeken en 97 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

toon ETD - Dublin Core

Wil je naar dit eindwerk verwijzen in je eigen eindwerk, paper of rapport, gebruik dan dit formaat (APA):

BOUMJDOUL, S. (2005). Opstellen van een interventiedossier + automatiseren van de sprinklerinstallatie. Onuitgegeven verhandeling, Xios, IWT.
Gevonden op op http://doks.xios.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c079f2d610107fb659b24011b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact