About DoKS      NL  |  EN Zoek:
  Begint met (bv. psycholog*)    Exacte woordgroep (bv. "beschutte werkplaats")
 
Home
Administratie
Auteurs
Departementen
Help
Jaren
 


1.063 eindwerken on-line.
Meest populaire eindwerken:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 Meer... 



Open Archives Initiative
Home

International food standard, cortificatie en reglementering betreffende etikettering van voedingsmiddelen. Suikerlolly's

2005
LANDUYT, Lieven
IndustriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Samenvatting :
Abstract
De inhoud van dit eindwerk is tweeledig: enerzijds handelt het over de implementatie van
de International Food Standard (IFS) bij het lollyproductiebedrijf Cand'Art en anderzijds
over een toetsing van hun etiketten aan de huidige wetgeving.
IFS
De consument hecht steeds meer belang aan kwaliteit en voedselveiligheid. Winkelketens
in binnen- en buitenland eisen dan ook steeds vaker dat hun leveranciers beschikken over
een certificaat dat getuigt van deze aspecten. Ondermeer om die reden heeft Cand'Art
gekozen voor de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem.
Na een vergelijking van verschillende systemen heeft Cand'Art gekozen voor de
International Food Standard. De algemene aanvaarding, de ondubbelzinnige
puntentelling, de grote reikwijdte van het systeem en de eisen van de klant waren hierbij
doorslaggevend.
Dit eindwerk omvat een uitgebreide uitleg van de IFS en een overzicht van de opgestelde
documenten, geÔllustreerd met enkele voorbeelden.
In december 2004 behaalde Cand'Art het certificaat IFS versie 4 Ė higher level.
Etikettering
In december 2004 veranderde NV Confiserie De Palm officieel van naam.
De internationale aanpak van het bedrijf vroeg om een internationale naam. Via een
creatieve brainstorm vond men er uiteindelijk een die de lading volledig dekt: Cand'Artģ.
De verandering van naam en logo bracht met zich mee dat de etiketten moeten aangepast
worden.
In combinatie met deze aanpassingen werd besloten de etiketten van Cand'Art te toetsen
aan de huidige wetgeving om zo mogelijke toekomstige aanpassingen te vermijden. Onder
andere de regelgeving met betrekking tot de declaratie van allergenen en de kwantitatieve
ingrediŽntendeclaratie (KWID) komen hierbij aan bod.

Tekst:
Bestand Grootte Type Controle
200101107_05.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Bijlagen:
Bestand Grootte Type Controle
200101107_05.B3.pdf 80 KB Adobe PDF MD5
200101107_05.B2.pdf 245 KB Adobe PDF MD5
200101107_05.B4.pdf 339 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3920 keer bekeken en 88 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

toon ETD - Dublin Core

Wil je naar dit eindwerk verwijzen in je eigen eindwerk, paper of rapport, gebruik dan dit formaat (APA):

LANDUYT, L. (2005). International food standard, cortificatie en reglementering betreffende etikettering van voedingsmiddelen. Suikerlolly's. Onuitgegeven verhandeling, Xios, IWT.
Gevonden op op http://doks.xios.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c079f2d610108f79411d901e3.




©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact