About DoKS      NL  |  EN Zoek:
  Begint met (bv. psycholog*)    Exacte woordgroep (bv. "beschutte werkplaats")
 
Home
Administratie
Auteurs
Departementen
Help
Jaren
 


1.063 eindwerken on-line.
Meest populaire eindwerken:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 Meer... Open Archives Initiative
Home

Opstellen stappenplan QIT 2010 + Technische Labo's

2010
KEIJENBERG, Robin
HARDY, Kimberley
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Samenvatting :
QIT 2010 is een stappenplan dat bedrijven moet helpen om de werking en risico's van hun IT-omgeving te analyseren. Aan de hand van het plan worden er audits uitgevoerd wanneer een bedrijf dit aanvraagt. Na deze audits worden er oplossingen voorgesteld om de werking van de IT-omgeving in het bedrijf te verbeteren. Deze oplossingen worden door ons getest in het testlab.
Tijdens onze stage zullen wij een bestaand stappenplan, QIT 2010 genaamd, aanvullen op basis van de technische labo's die we gaan uitvoeren. Allerlei verschillende onderdelen uit een netwerk zullen aan bod komen, zoals beveiliging, back-up, enzovoort.
Het doel is om te bekijken of het stappenplan in voldoende mate alle rubrieken, omtrent ICT, beschrijft die in een gemiddelde kmo voorkomen. Zijn alle veel voorkomende softwaretoepassingen opgesomd? Is er een duidelijke oplijsting van aanwezige apparatuur? Kunnen toepassingen het doorlichten vereenvoudigen? (bijvoorbeeld, is er een hulpprogramma dat licentiecodes en hardwarebeschrijving uitleest en aanbiedt in een tekstbestand dat kan toegevoegd worden aan de audit?)
Alle rubrieken worden opgelijst met als sleutelrol calamiteiten van hardwaretechnische of softwarematige origine te kunnen counteren. Na de audit zou een bedrijf duidelijk voor ogen moeten hebben waar de infrastructuur en backoffice gevaar loopt bij eventuele problemen.
We testen verschillende hard- en softwareproducten om deze dan te kunnen vergelijken en op te nemen in het stappenplan zoals bijvoorbeeld firewall, antivirus-software, back-up en recovery tools en vele andere.
Ook zullen we een volledig netwerk opzetten om deze producten op hun goede werking te kunnen testen. In deze testen worden werkelijke situaties uit bedrijven gesimuleerd. Alle geteste oplossingen worden altijd bekeken in kader van de beste oplossing voor het laagste budget zonder compromis aan te gaan qua veiligheidsniveau.
Er wordt telkens vanuit de werkelijke test een handleiding gemaakt om een toekomstige implementatie op een gemakkelijke en vlotte manier te doen verlopen bij bedrijven.
In de laatste weken zullen we audits uitvoeren bij bedrijven om zo hun IT-omgevingen te bekijken en te evalueren. Zo krijgen wij als student ook weer een betere kijk op de infrastructuur en IT-omgeving bij bedrijven. 

Tekst:
Bestand Grootte Type Controle
200601194_200700563_10.pdf 6 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1609 keer bekeken en 49 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

toon ETD - Dublin Core

Wil je naar dit eindwerk verwijzen in je eigen eindwerk, paper of rapport, gebruik dan dit formaat (APA):

KEIJENBERG, R., HARDY, K. (2010). Opstellen stappenplan QIT 2010 + Technische Labo's. Onuitgegeven verhandeling, Xios, IWT.
Gevonden op op http://doks.xios.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c8732243c0073.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact