About DoKS      NL  |  EN Zoek:
  Begint met (bv. psycholog*)    Exacte woordgroep (bv. "beschutte werkplaats")
 
Home
Administratie
Auteurs
Departementen
Help
Jaren
 


1.063 eindwerken on-line.
Meest populaire eindwerken:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 Meer... Open Archives Initiative
Home

Keermuurconstructies met gewapende grond

2010
SEERDEN, Wouter
Master in de industriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Samenvatting :
In een wereld die geleidelijk aan vol raakt gebouwd, worden creatieve manieren voor het creŽren van ruimte steeds belangrijker. Een van de manieren om een bruikbare ruimte te verwezenlijken zijn de keerstructuren. Deze constructies zorgen ervoor dat een niveauverschil in het grondoppervlak verwezenlijkt kan worden. Tegenwoordig kunnen keerconstructies worden opgebouwd uit verschillende materialen zoals hout, staal of beton eventueel met een extra ondersteuning van stempels of een gewapend grondpakket.

In deze masterproef wordt eerst en vooral aandacht besteed aan verschillende typen keermuursystemen met gewapende grond. Van een keerwand opgebouwd uit geogrids tot een betonnen wand, ieder systeem heeft zijn positieve en negatieve kenmerken.

Door recente problemen in Landen met keerwanden opgebouwd uit modulaire blokken is het belangrijk om onderzoek te verrichten naar de mogelijke oorzaken van falen. Hierdoor kunnen er verschillende aandachtspunten geformuleerd en meegenomen worden naar toekomstige projecten.

Om de problemen te achterhalen wordt enerzijds het ontwerpproces overlopen en gecontroleerd, anderzijds de stabiliteit van de constructie herberekend. Bij de uitvoering van de wand door de aannemers worden de grootste problemen vastgesteld. Aannemers trachten steeds de grenzen af te tasten maar door de beperkte ervaring loopt het soms verkeerd af.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door het nauwkeurig plaatsen van de geogrids en de blokken, lichte verdichtingsmaterielen te gebruiken achter de wand of een goed aanvulmateriaal te kiezen.

Tekst:
Bestand Grootte Type Controle
200501113_10.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2057 keer bekeken en 286 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

toon ETD - Dublin Core

Wil je naar dit eindwerk verwijzen in je eigen eindwerk, paper of rapport, gebruik dan dit formaat (APA):

SEERDEN, W. (2010). Keermuurconstructies met gewapende grond. Onuitgegeven verhandeling, Xios, IWT.
Gevonden op op http://doks.xios.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d03530c012d03c8c0560020.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact